Husmår på loftet?

Før i tiden holdte måren sig til i skovområder og stråtækt huse på landet. Med tiden, er det blevet mere almindeligt at møde måren i parcelhuskvarterne samt i sommerhusene.

Forebyggelse

​Husmåren færdes normalt ikke nede i husets rum eller under gulvet. Den findes typisk imellem loft og tag. Der skal ikke meget til før en husmår kan komme ind på loftet.

En tagsten som sidder skævt, eller manglende trådgitter i en ventilationskanal kan være nok. Hvis man har besøg af en husmår, og gerne vil slippe af med den, skal taget grundigt undersøges, samt rygninge og kviste, for små huller.

Alle hullerne skal lukkes til, dog skal man sørge for at husmåren ikke befinder sig i huset når dette gøres, da den skal lukkes ude og ikke inde. Da de jager når mørket falder på, vil det være et godt tidspunkt.

De kan benytte et nedløbsrør eller et træ, som står op af huset, til at søge ind via taget.

Som tommelfingerregel siger man at der hvor man kan få et stort hønseæg ind, kan husmåren også komme ind. Man skal dog ikke drage til forhastede konklusioner og straks fælde sit træ oppe af huset. En trakt af kyllingenet omkring stammen eller nedløbsrøret, vil være tilstrækkeligt til at blokere vejen for måren.

Bekæmpelse af husmår

​Der er mange måder man kan forsøge at bekæmpe en husmår på og da de reagere forskelligt, er der ingen bestemt opskrift. Man kan forsøge med lys, støj og lugte. Virkningen er bedst hvis man kombinere de forskellige metoder. Da husmåren har en veludviklet lugtesans, vil stærke stoffer som naftalin eller paradiklorbenzol i skåle rundt på loftet kunne fordrive den. Et kortvarigt besøg af en hund på loftet kan også skræmme husmåren væk.

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS kan vi lave en mårsikring af dit hus, samt sætte fælder ud for at indfange måren.

Regulering af husmår

Når husmåren volder skade, må den ifølge Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse om vildtskader enten skydes eller fanges i fælder året rundt følgende steder af personer over 18år:

  • I bebyggelse må skydevåben og fælde anvendes.
  • ​I en afstand af indtil 25 m. fra bebyggelse. Skydevåben og fælde må anvendes.
  • ​I indtegnede haver samt på pelsdyrfarme. Skydevåben og fælde må anvendes.
  • ​I forsvarlige indhegninger med fjerkræ, herunder indhegninger med fasaner, agerhøns eller andefugle. Kun skydevåben må anvendes.
  • ​I en afstand af indtil 25 m. fra de indhegninger, der er nævnt under 4. Kun fælde må anvendes. Bruger man skydevåben, skal man have gyldigt jagttegn.

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS hjælper vi desuden med bekæmpelse af hvepse, rottebekæmpelse, bekæmpelse af borebiller, bekæmpelse af væggelus og meget mere.​

Kontakt os i dag og hør mere.

Akut skadedyrsproblem?

Har du et akut problem med skadedyr, så ring straks til os på tlf.: (+45) 70 666 873, eller udfyld formularen herunder.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer henvendelser inden for 1-3 hverdage.

Felter markeret med * skal besvares.

Hvad mener vores kunder?

Gennem tiden har vi samlet en masse anmeldelser fra vores kunder. Her kan du læse hvad en håndfuld af dem mener om Jydsk Skadedyrsbekæmpelse.

"Super service af Michael"

Vi har i dag haft besøg af JSB. På baggrund af det arbejde han udførte, kunne han godt fortjene en lønforhøjelse.

Nickolaj Salling

"Kan varmt anbefales!"

Fantastisk hurtig handling, meget venlige og imødekommende folk. Kommunikation i top, kommer som aftalt og følger op.

Birgitte Heisel

"Hurtig og kompetent service"

Hurtig og flink service! Det kan ikke være bedre!

Bent Skovsende

"Særdeles god service"

Super effektiv, og særdeles god service, blev udført til aftalt pris.

Thomas Stokkendal

Kontakt os i dag for skadedyrsbekæmpelse i Århus og omegn

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS er vi stolte over at kunne kalde os en af de førende i branchen. Vi er en virksomhed med over 30 erfaring, og vi har derfor over tiden afprøvet forskellige metoder, og har fundet frem til de helt rigtige og mest effektive løsninger.

Vi vægter kundens ønsker og behov højt, og vi tilbyder vi altid hurtig udrykning og konkurrencedygtige priser i hele Jylland, hvor vi har stået for bekæmpelse af insekter og andre skadedyr i områderne omkring Silkeborg, Skanderborg, Randers, Horsens, Herning og Århus.

​Kontakt os

Vestergade 49 8464 Galten

Klik her for rutevejledning

Telefon: (+45) 70 666 873

E-mail: kontakt@j-sb.dk

CVR-nummer: 41335246

​Om Jydsk Skadedyrsbekæmpelse

Vi har mere end 30 års erfaring inden for skadedyrs-bekæmpelse, og er blandt de førende i branchen. Vi tilbyder effektive løsninger, hurtig udrykning og konkurrencedygtige priser overalt i Danmark.

Har du problemer med skadedyr eller insekter, og kan du ikke afhjælpe problemet, så hjælper vi gerne.