Der findes over 3.500 forskellige kakerlakker i hele verden. Af de arter der forekommer herhjemme i Danmark, er det den orientalske, amerikanske, brunstribede og den tyske kakerlak.
Hos fødevareproducenter, restauranter, bagere osv. er bekæmpelse af kakerlakker et must.
Kakerlakkerne ødelægger fødevare ved at spise af dem og ved at forurene med deres ekskrementer.
Kakerlakkens biologi
Af huskakerlakker er det typisk den tyske kakerlak man støder på herhjemme.
De har veludviklet dækvinger og bliver 10-12mm lange. Kroppen er gul/brun med to mørke striber på brystskjoldet.
Den er også udstyret med flyvevinger, men det er meget sjældent at de benytter sig af dem.
Kakerlakken er altædende. De er aktive om natten og gemmer sig i revner og sprækker om dagen. Man finder oftes kakerlakker i nærheden af ovne, køleskabsmotorer og varmerør, da de foretrækker en temperatur mellem 25-30 C. Det er ligeledes vigtigt for dem at have adgang til vand.