Slip af med møl-problemet

Der opleves oftere og oftere problemer med møl i Danmark, det skyldes sandsynligt den globale opvarmning.

Biologi

​De møl, man ser gør skade i de danske hjem, er klædemøl og pelsmøl.

Møllene ligger imellem 100-150 æg i deres levetid. Æggene er hvide, små, og svære at se med det blotte øje, da de oftes lægges i folderne i stoffet eller imellem hårene i pelsværk, tæpper osv. Larverne kommer ud af æggene efter 4-8 dage, alt afhængig at temperaturen. Ved temperaturer under 0 grader dør de i løbet af 3 uger uden at klække. Mølæggene er meget skrøbelige og vil blive ødelagt af almindelig rengøring, eller hvor tingene bankes eller støvsuges.

Et angreb af møl afsløres ved at, de voksne møl flyver rundt i lokalerne, eller ved at man ser små huller i sit tøj.​

​Hvordan får man møl?

​Møl kan sprede sig ad flere veje. De møl, som sidder i tøjet, kan spredes fra hus til hus alt efter hvor personen opholder sig. Bor man i lejlighed, så kan man også risikere at få møl via rør og opgange. Man kan også spotte møl eller larver ved at være opmærksom på fremkomsten af spind, larvehylstre og ekskrementer.

I forhold til tøj er det især organiske tekstiler såsom uld, pels og læder, som er i risikozonen for at få møl. Insekterne foretrækker nemlig materialer, som er fremstillet fra dyr. Hvis en uldsweater eller silkekjole er lettere snavset og opbevares på et mørkt og uforstyrret sted, eksempelvis et skab eller en kælder, så er de en oplagt mulighed for larverne.

Akut skadedyrsproblem?

Har du et akut problem med skadedyr, så ring straks til os på tlf.: (+45) 70 666 873, eller udfyld formularen herunder.

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer henvendelser inden for 1-3 hverdage.

Felter markeret med * skal besvares.

Hvad du kan gøre for at undgå møl

​Først og fremmest kan du sørge for at holde dit tøj rent, inden du hænger det op eller putter det i skabet. Larverne foretrækker nemlig beskidt tøj. Hvis du får øje på flyvende møl i hjemmet, så kan du bruge en almindelig fluesmækker eller insektspray til at slippe af med den.

Er du så uheldig, at larverne alligevel har taget bolig i dit tøj, så kan man fryse tøjet i 3-4 døgn ved -18 grader eller opvarme det til mindst 41 grader i 4 timer. En anden mulighed er, at få tøjet kemisk renset.

​​Bekæmpelse af møl

Det er larverne, som laver skaderne, hvis man har møl. Det skyldes, at de voksne møl ikke tager næring til sig. Vi bekæmper dog også de voksne møl for at hindre dem i at formere sig.

Skuffer og skabe hvor det mølangrebne tøj har været, skal støvsuges grundigt og behandles med flydende mølmiddel. Efterfølgende vil det være en god ide at pakke tøj og pelse ind, som man ikke bruger så tit, i tætte poser for at hindre et nyt mølangreb.

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS har vi de miljørigtige midler til at komme møllene til livs.

Få kompetent vejledning og råd

Hvis du gerne vil indhente mere information om møl, og hvordan vi kan hjælpe med at bekæmpe både voksne møl og larver, så må du gerne ringe på 70 666 873. Vi har 25 års erfaring i branchen, og vi står klar til at hjælpe dig. Vi hjælper desuden med bekæmpelse af hvepse, rottebekæmpelse, bekæmpelse af borebiller, bekæmpelse af væggelus og meget mere.

Ring til os i dag

Har du problemer med skadedyr, så ring på (+45) 70 666 873 allerede i dag.

Kontakt os i dag for skadedyrsbekæmpelse i Århus og omegn

Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS er vi stolte over at kunne kalde os en af de førende i branchen. Vi er en virksomhed med over 30 erfaring, og vi har derfor over tiden afprøvet forskellige metoder, og har fundet frem til de helt rigtige og mest effektive løsninger.

Vi vægter kundens ønsker og behov højt, og vi tilbyder vi altid hurtig udrykning og konkurrencedygtige priser i hele Jylland, hvor vi har stået for bekæmpelse af insekter og andre skadedyr i områderne omkring Silkeborg, Skanderborg, Randers, Horsens, Herning og Århus.

Hvad mener vores kunder?

Gennem tiden har vi samlet en masse anmeldelser fra vores kunder. Her kan du læse hvad en håndfuld af dem mener om Jydsk Skadedyrsbekæmpelse.

"Super service af Michael"

Vi har i dag haft besøg af JSB. På baggrund af det arbejde han udførte, kunne han godt fortjene en lønforhøjelse.

Nickolaj Salling

"Kan varmt anbefales!"

Fantastisk hurtig handling, meget venlige og imødekommende folk. Kommunikation i top, kommer som aftalt og følger op.

Birgitte Heisel

"Hurtig og kompetent service"

Hurtig og flink service! Det kan ikke være bedre!

Bent Skovsende

"Særdeles god service"

Super effektiv, og særdeles god service, blev udført til aftalt pris.

Thomas Stokkendal

​Kontakt os

Vestergade 49 8464 Galten

Klik her for rutevejledning

Telefon: (+45) 70 666 873

E-mail: kontakt@j-sb.dk

CVR-nummer: 41335246

​Om Jydsk Skadedyrsbekæmpelse

Vi har mere end 30 års erfaring inden for skadedyrs-bekæmpelse, og er blandt de førende i branchen. Vi tilbyder effektive løsninger, hurtig udrykning og konkurrencedygtige priser overalt i Danmark.

Har du problemer med skadedyr eller insekter, og kan du ikke afhjælpe problemet, så hjælper vi gerne.