Der opleves oftere og oftere problemer med møl i Danmark, det skyldes sandsynligt den globale opvarmning.
Biologi
De møl, man ser gør skade i de danske hjem, er klædemøl og pelsmøl.
Møllene ligger imellem 100-150 æg i deres levetid. Æggene er hvide, små, og svære at se med det blotte øje, da de oftes lægges i folderne i stoffet eller imellem hårene i pelsværk, tæpper osv. Larverne kommer ud af æggene efter 4-8 dage, alt afhængig at temperaturen. Ved temperaturer under 0 grader dør de i løbet af 3 uger uden at klække. Mølæggene er meget skrøbelige og vil blive ødelagt af almindelig rengøring, eller hvor tingene bankes eller støvsuges.
Et angreb af møl afsløres ved at, de voksne møl flyver rundt i lokalerne, eller ved at man ser små huller i sit tøj.
Hvordan får man møl?
Møl kan sprede sig ad flere veje. De møl, som sidder i tøjet, kan spredes fra hus til hus alt efter hvor personen opholder sig. Bor man i lejlighed, så kan man også risikere at få møl via rør og opgange. Man kan også spotte møl eller larver ved at være opmærksom på fremkomsten af spind, larvehylstre og ekskrementer.
I forhold til tøj er det især organiske tekstiler såsom uld, pels og læder, som er i risikozonen for at få møl. Insekterne foretrækker nemlig materialer, som er fremstillet fra dyr. Hvis en uldsweater eller silkekjole er lettere snavset og opbevares på et mørkt og uforstyrret sted, eksempelvis et skab eller en kælder, så er de en oplagt mulighed for larverne.