Væggelus

Bekæmpelse af væggelus

Der er mange grunde til bekæmpelse af væggelus. Der er stor forskel på folks overfølsomhed over for væggelusbid, og nogle generes overhovedet ikke, mens biddene hos andre svulmer voldsomt op og kan gøre decideret ondt.

Hvad er væggelus?

Væggelusen tilhører familien af tæger, og er en af de få arter, der lever af blod fremfor plantesaft. Voksne væggelus kan blive op til 1 cm lang, og har en rødbrun og meget fladtrykt krop, dog meget afhængig af, hvornår den sidst har suget blod. Væggelus er lyssky; om dagen sidder de gemt i sprækker og revner, men om aftenen kommer de frem for suge blod, som de finder ved at gå efter varmen.

Er bekæmpelse af væggelus nødvendigt?

​De foretrækker menneskeblod, og en voksen væggelus er 3-5 minutter om at blive mæt. Efter måltidet kravler den tilbage i skjul, hvor den sidder i adskillige dage og fordøjer. Hunnen lægger æg i skjulestederne – ca. 4-5 æg om dagen, hvilket bliver til ca. 200 i alt pr. hun, hvilket vil sige, at væggelus formerer sig hurtigt.​

Uanset algeriske reaktioner er det en gene for klart de fleste, hvorfor man bør få gjort noget ved problemet. Biddene kan kendes fra loppestik, idet væggelus ynder at bide i utildækkede hudpartier, f.eks. hænder, arme, hals og fødder – populært sagt alt det, der stikker uden for dynen.

Vil du vide mere om bekæmpelse af væggelus?

Der findes flere forskellige måder at bekæmpe væggelus på, alt afhængig af problemets omfang og hvordan dets skjulesteder er. Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS sørger vi altid for at vælge en effektiv løsning, som ikke skader huset eller boligen overhovedet. Alle vores bekæmpelsesmidler er naturligvis miljøvenlige. Hvis du har en mistanke om, at du har væggelus, kan du ringe i dag. Med base i det midtjyske, har vi hjulpet mange med bekæmpelse af væggelus i byer som Horsens, Herning, Aarhus, Silkeborg, Skanderborg og Randers, men vi leverer også skadedyrsbekæmpelse til resten af Jylland.

Ring til os i dag på

(+45) 70 66 68 73

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag