Murbier

Bekæmpelse af murbier

Har du problemer med murbier i dit murværk? Så lad os hjælpe dig. Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS har nemlig mange års erfaring med bekæmpelse af murbier fra opgaver i byer omkring Århus, Silkeborg, Skanderborg, Herning og Horsens.

Hvad er murbier?​​

Murerbien hører til den gruppe af bier som murer deres egne reder. De murer deres reder af sand, sten, ler og plantemateriale. Reden kan findes mange steder, f.eks. i huller i gamle træstubbe eller ler- og sandskrænte.

Det er også set, at de har bygget reder i gamle nøglehuller, møbler eller imellem bøgerne i en reol, hvis der er fri adgang fra haven.

De kommer normalt frem ved foråret i april/maj måned. De gavner i haven ved at bestøve frugttræer og buske. Murerbier kan som andre bier stikke, men det hører til sjældenthederne da de er meget fredelige.

Murbier i murværk

​Murbier kan også finde på holde til i murværk. Selvom bierne er fredelige, så kan deres tilstedeværelse resultere i varige skader på boligen. Eksempelvis kan en stor mængde af murbier nedsætte murerværkets bæreevne. Et af de typiske symptomer på murbier i murværket er, at der er en serie af huller i mørtlen i de vandrette fuger, som har en diameter på 5-6mm. Af og til kan dette forveksles med dårligt murerarbejde, men det er vigtigt at være opmærksom på sine mure jævnligt.

Hvis en murbisværm får lov at leve i et murværk kan det også have som konsekvens, at der opstår en fare for vandindtrængning og frostskader. Ydermere kan dette resultere i indendørs fugtgener.

Tjek om du har murbier

​For at forebygge skader på din bolig, så kan du få et praj om, om du har murbier i din bolig. Murbierne er mest aktive om sommeren, hvoraf man kan opleve sværme udenfor hullerne i murværket, hvis man er blevet ramt af murbier. Typisk vil murbier slå sig ned i murflader, som får rigelig sol og varme.

Visse murværk er dog mere udsatte i forhold til risikoen for murbier end andre.

Disse er:

  • Ældre murværk
  • ​Murværk, hvor der er anvendt ren kalkmørtel
  • ​Murværk, hvor fugerne ikke er vedligeholdt
  • ​Murværk, hvor der tidligere er opstået frostskader

Bekæmpelse af murbier

​Ved bekæmpelse af murbier foretager vi en sprøjtebehandling eller behandler indflyvningshullet med pudder. Derefter vil der være ro ved boet efter 24 timer. Da murbierne er mest aktive om sommeren, så er det mest optimalt at få bekæmpet dem i det tidlige forår eller i sensommeren. Det er nemlig ofte de tidspunkter, hvor man har mulighed for at opdage dem og forebygge problemer.

Få mere information

​Har du brug for at høre mere om, hvordan vi kan afhjælpe dig med murbier? Så er du velkommen til at kontakte os på nummeret

Ring til os i dag på

(+45) 70 66 68 73

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag