Lopper

Loppeproblemer

Den lopper som ses mest i de danske hjem er katteloppen, opformeret på hund eller kat.

Ca. 95% af ”lopperne” findes i dyrenes omgivelser som æg, larver og pupper. De gemmer sig i revner og sprækker i gulve samt tæpper. Selvom det er lang tid siden der har været beboelse i et hus, kan lopperne stadig give problemer, da de vil komme frem så snart der er liv i huset igen.

Biologi:

​Lopper forekommer året rundt. Dog ses de mest sidst på sommeren og frem til oktober. De ligger deres æg i dyrets pels, efter de har suget blod. Derefter vil æggene falde ud af pelsen og havne hvor dyret færdes samt deres hvilesteder.

Det tager 2-3 dage ved stuetempatur før æggene klækkes. Derefter skjuler loppelarverne sig i revner og sprækker. Det er her vi bekæmper dem med sprøjtebehandling.

Under gunstige forhold (stuetemperatur) tager udvilkingen fra æg til voksen loppe 3 uger. Så der skal bekæmpelse til hurtigst muligt for at begrænse udviklingen og få dem udryddet.

Lopper kan også bide mennesker. Det sker de steder på kroppen hvor tøjet sidder tæt, som i buksekanten.

Forebyggelse:

​En loppebestand består af ca. 5% voksne lopper og 95% larver og æg. Den nemmeste måde at nedbryde deres udvilking er ved at forebygge. Det sker ved at behandle sin hund eller kat inden æggene klækkes. Derfor behandler du kontinuerligt dyret med et loppemiddel, som forhindre eventuelle æg i at blive klækket. På den måde undgår du at lopperne når at udvikle sig til skadedyr.

Bekæmpelse:

​Har man konstateret lopper i sit hjem, skal de behandes med et langtidsvirkende kontaktmiddel.

Det foregår ved at man sprøjtebehandler alle gulve, møbler og tæpper. Samtidig skal hund og kat behandles for at stoppe udviklingen. Hos Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS tilbyder vi professionel bekæmpelse af lopper i store dele af Jylland, bl.a. Århus, Randers, Skanderborg, Horsens, Silkeborg og Herning.

Ring til os i dag på

(+45) 70 66 68 73

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag