Husbukke

Bekæmpelse af husbukke

Har du problemer med husbukke i din bolig? Så kan vi hjælpe dig. Jydsk Skadedyrsbekæmpelse ApS har mange års erfaring med bekæmpelse af husbukke og fra vores base nær Århus kører vi ud i hele Jylland. Vi har blandt andet udført bekæmpelse af husbukke i byer som Silkeborg, Randers, Skanderborg, Horsens og Herning.

Husbukkens biologi

​Husbukken er en mørkegrå bille på 8-30mm. Den har lange følehorn og to sorte skinnende knopper på ryggen. Husbukken er det skadedyr der forvolder de største skader på bygningstømmer.

Æggene lægges i tømmeret i grupper på 10-20 æg. Efter 2 uger klækkes æggene og laverne spiser sig straks ind i træet hvor de lever på til 4-6 år. Enkelte bliver dog op til 10-12 år, alt afhængig af træets næringsværdi og temperatur.

Hvilke skader medfører en husbuk?

​Hver dag æder larven sin egen længde igennem træet. Da larverne kan blive op til 30mm. går der ikke længe før de har forvoldt store skader på tømmeret.

​Det man skal være opmærksom på og som røber larvernes tilstædeværelse, er et fint lag boremel som de efterlader på tømmeret. Der vil også kunne ses små borehuller.

Har husbukkene gode levebetingelser kan de ødelægge tagkonstruktionen totalt på 10 år.

Hvordan undgår jeg husbukke angreb?

For at undgå et husbukke angreb er der flere ting man skal tænke over. Husbukke er dygtige flyvere, så de kan hurtigt sprede sig fra hus til hus. De søger dog kun ud på varme sommerdage.

Mennesker kan i mange tilfælde være skyld i at de spredes. F.eks. Ved at benytte brugt angrebet tømmer, papkasser, møbler og lignende. Det er derfor vigtig at undgå dette.

Hvordan kommer jeg af med husbukke?

​Hvis husbukkene først har fundet vej til din bolig, så er det vigtigt at kontakte en professionel til at klare din bekæmpelse af husbukke. Hos JSB besidder vi de miljørigtige rigtige produkter samt certifikater, så bekæmpelsen sker under de rette forhold.

Vi rengør alt tømmeret, hvorefter vi sprøjtebehandler overfladen med et langtidsvirkende kontaktmiddel som dræber husbukkene samt larverne. På den måde kan du holde dit træ stærkt i mange år frem.

20 års garanti

Hos JSB tilbyder vi hele 20 års garanti på bekæmpelse af husbukke. Vi benytter os af en meget effektiv metode der med garanti vil stoppe dit husbukke angreb.

Bekæmpelse af husbukke i hele Jylland

Fra vores base i Århus leverer vi bekæmpelse af husbukke i hele Jylland hvor især byer som Randers, Herning, Horsens, Skanderborg og Silkeborg er på vores daglige køreplan.

Ring til os i dag på

(+45) 70 66 68 73

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag